Referenties

Wiebe Claus, seniorrechter Rechtbank Noord-Nederland:

Bettina heeft mij een aantal jaren op een heel plezierige manier gecoacht. Ze heeft veel kennis van zaken, is praktisch en met haar tips en aanwijzingen kon ik meteen aan de slag. Ik beveel haar ook aan bij andere mensen. We blijven ook na dit traject contact houden. Bettina is naast een goede en plezierige coach ook een fijn en betrokken mens.

 

Paul Vlootman, directeur-bestuurder Welzijnswerk Midden-Drenthe:

Bettina de Jong is een viertal jaar mijn voorzitter geweest van de Raad van Toezicht toen ik Directeur-bestuurder was bij SWM. Daarbij heb ik Bettina leren kennen en waarderen in een aantal rollen. Als een voorzitter met een open blik en een heldere mening. Als toezichthouder met oog voor processen en hart voor de medewerkers. En als werkgever met scherpte op resultaat en positieve autoriteit. Zo hebben we een pittige klus geklaard om een organisatie van 150 man te ontmantelen, zonder brokken. In uitstekende samenwerking waar ik met plezier op terugkijk!

 

Gerard Tangenberg, voorzitter College van Bestuur Studiecentrum rechtspleging (SSR):

Ik heb Bettina de Jong meer dan tien jaar geleden leren kennen bij een coachingstraining die we gezamenlijk deden. Toen ik voor het eerst leiding ging geven aan een groep professionals vroeg ik Bettina om mij te coachen. Dat deed zij met kennis van zaken en met grote betrokkenheid. Zij is als coach een echte steun. In de afgelopen jaren heb ik daarom ook diverse collega’s voor coaching naar Bettina verwezen, en die collega’s deelden mijn positieve ervaringen. Ik tref Bettina nog regelmatig; het is zowel persoonlijk als zakelijk een fijn mens!

 

Michiel Verlinden, Coördinerend specialistisch inspecteur bij de Inspectie Veiligheid Defensie (voorheen Commandant Incidentbestrijding Brandweer):

Al vele jaren werk ik samen met Bettina. Zij heeft daarbij verschillende rollen vervuld zoals trainer, coach, mediator en procesbegeleider. Zij heeft een goed oog voor de mens en snapt de cultuur van een professionele organisatie als de veiligheidsregio. Ze weet de juiste toon te vinden om met mensen in contact te komen en kan van daaruit altijd beweging op gang brengen.

 

Maria Jongsma, IKC-ontwikkeling, projectleiding in onderwijs, zorg en kinderopvang:

Ik heb Bettina leren kennen als betrokken voorzitter van de Raad van Toezicht van Kinderwoud en bestuurslid van de NVTK. ZIj weet heel goed de uitgangspunten van good governance te vertalen naar wat er concreet van een toezichthouder verwacht wordt. Dit betreft zowel het adequaat ingaan op strategische vraagstukken als het als voorzitter omgaan met de boardroom dynamics.

 

Jolanda Bergsma, coach in leiderschap, stress en burn-out klachten (voorheen directeur deurwaarders- en incassobedrijf):

Ik heb Bettina leren kennen als een zeer kundige professional. Met haar mensenkennis en dosis ervaring geeft zij op maat gesneden adviezen. Bettina helpt je de stappen in de juiste richting te nemen. Niet vanuit een theorie maar vanuit een manier die bij jou past.